Een nieuwe baan voor uw medewerker

Bent u met uw medewerker overeengekomen om de samenwerking te beƫindigen? Dan kan een outplacement traject uitkomst voor u bieden. Samen met de werkgever zoekt de werknemer een nieuwe baan. Het grootste voordeel van een outplacement traject is dat zowel werkgever als werknemer met een goed gevoel afscheid nemen van elkaar.

Wat levert een outplacement traject op?

Een gemotiveerde medewerker

De medewerker is gemotiveerd om een nieuwe baan te zoeken, en tegelijkertijd nog wel energie in zijn huidige baan te stoppen.

Een positief afscheid

Niets is zo prettig als met een goed gevoel een organisatie verlaten. Het outplacement traject is daarvoor een ideaal middel.

Een ambassadeur

Een goed gevoel van beide kanten. De medewerker verlaat als ambassadeur de organisatie

Hoe werkt outplacement?

In ons stapsgewijze outplacementtraject begeleiden we uw medewerker naar een andere baan buiten uw organisatie. Wij zorgen ervoor dat beide partijen met een goed gevoel de organisatie verlaten.

6 concrete stappen

In 6 concrete stappen werken wij het outplacement traject uit.

U doet een aanvraag

Door middel van ons aanvraagformulier maakt u uw interesse kenbaar.

Wij voeren een verdiepend gesprek

Met het verdiepende gesprek maken we kennis met de werkgever en stellen we de hulpvraag vast.

Het outplacement traject opstellen

De huidige situatie wordt in kaart gebracht en het traject wordt in gang gezet. De medewerker krijgt de tijd om afscheid te nemen van de werkgever en de baan. Dan wordt er gezocht naar een nieuwe baan.

Het outplacement traject wordt uitgevoerd

Nu is het tijd voor zelfonderzoek. Gesprekken, opdrachten en assessments maken onderdeel uit van het in beeld brengen competenties, drijfveren, interesses en persoonlijkheidstrekken. Ook worden sollicitatieactiviteiten uitgevoerd.

De resultaten worden teruggekoppeld

Naar aanleiding van het assessment wordt er een rapportage en advies opgesteld. Deze wordt besproken met de medeweker.

U zet met uw medewerker concrete stappen

Uw medewerker heeft het outplacement traject succesvol afgerond en een nieuwe baan gevonden. U heeft er een nieuwe ambassadeur voor uw organisatie bij.

Contactformulier